n verzekeringsgeld terug

Verzekeraars geven premies terug. Behalve in Nederland

Nederlanders krijgen geen verzekeringsgeld terug
Nederlanders krijgen geen verzekeringsgeld terug

Verzekeraars geven premies terug. Automobilisten in Nieuw Zeeland, het Verenigd Koninkrijk, Amerika en Frankrijk hebben een fors deel van de betaalde WA verzekering teruggestort gekregen. Het gaat dan om de premie voor de maanden april en mei. Vanwege de lockdown door corona was er gen schade amper sprake. Verzekeraars laten weten het niet eerlijk te vinden om wel gewoon de volledige premie te innen voor die maanden.

Verzekeraars geven premies terug

In Nieuw Zeeland kregen de automobilisten 42 procent van de premie over april en mei teruggestort. In Frankrijk besloten ook een grit aantal verzekeraars uit eigen beweging premie terug te betalen. Datzelfde geldt voor Engeland en Amerika. Zeker in Amerika is ondertussen al voor honderden miljoenen dollars aan premie terugbetaald. In Nederland gaat deze vlieger niet op.

Alleen 10 procent korting op verzekering

Verzekeraar Promovendus is de enige verzekeraar die in ons land om 10 procent korting te geven over twee maanden. Voor de rest blijft het stil. Volgens het Verbond van Verzekeraars komt dit omdat er in ons land sprake van van een andere soort lockdown. In de eerder genoemde landen zag je daadwerkelijk vrijwel geen auto op straat. In ons land steeg zelfs het aantal letselschades. Het aantal verkeersdoden bleef gelijk.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo