besparen op de autoverzekering

Vergelijk de WA-verzekering als je gaat verhuizen

vergelijk je WA verzekering als je gaat verhuizen
Check je WA verzekering als je gaat verhuizen

Mensen die hun auto WA-verzekerd hebben en gaan verhuizen, doen er zeer verstandig aan hun autoverzekering te vergelijken. Het kan namelijk zo maar eens zijn dat je ineens veel minder hoeft te betalen. In dat geval is een overstap de moeite waard. Als je wilt kunt je tegenwoordig elk jaar opnieuw een nieuwe verzekeraar kiezen voor je WA verzekering. Mocht je willen verstapen, dan doe je dat voor 31 december, 00.00 uur

Vergelijk de WA-verzekering als je gaat verhuizen, wellicht kun je minder premie betalen
Vergelijk de WA-verzekering als je gaat verhuizen, wellicht kun je minder premie betalen

Risico is het uitgangspunt voor elke verzekeraar als de hoogte van de premie vastgesteld moet worden. Hoe hoger het risico, hoe meer premie van je gevraagd zal worden. Net zoals de auto een risicofactor is bij het bepalen van de premie voor de WA verzekering, is de woonplaats dat ook. Hoe meer verkeer er is, hoe hoger het risico immers. Ook de historie van een stad of dorp speelt een rol. Worden er in een bepaalde plaats veel schades geclaimd dan betaal je er dus een hogere premie.

Van Amsterdam naar Drenthe betekent een lagere premie voor de WA-verzekering

Van Amsterdam naar Drenthe betekent een lagere premie voor de WA-verzekering

Worden er in een bepaalde stad veel auto’s gestolen? Ook dan zal de premie van je WA-verzekering hoger zijn. Dat verklaart dus ook waarom je in de ene stad meer betaalt dan in een andere. Normaliter echter, kun je er vanuit gaan dat als je vanuit Amsterdam verhuist naar het platteland in Drenthe, de verzekeringspremie een stuk lager zal zijn. Check dat dus als je bent verhuisd, geheid dat je dan behoorlijk minder geld kwijt bent voor de premie van de WA-verzekering.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo