Tesla: aangewezen op WA verzekering

Tesla vaak alleen WA te verzekeren

Tesla: aangewezen op WA verzekering
Tesla is aangewezen op WA verzekering

Wie een elektrische auto rijdt, die geniet vooral van het feit dat de variabele kosten een stuk lager zijn dan die van een reguliere auto. Wat betreft verzekeren is een elektrische auto al helemaal bijzonder. Goedkoper is het zeker niet en vaak is zelfs alleen een WA-verzekering mogelijk voor wie een Tesla rijdt.

Elektrische auto’s zijn duurder en reparaties aan de accu ook prijzig
Elektrische auto’s zijn duurder en reparaties aan de accu ook prijzig

Rijd je geen Tesla maar een andere elektrische auto, dan kun je er vanuit gaan dat je meer aan premies betaalt. Dat heeft vooral te maken met het feit dat elektrische auto’s wat betreft de aankoop[rijs fors duurder zijn dan auto’s die niet-elektrisch rijden. Bovendien speelt mee dat de reparaties van de accu’s van een elektrische auto behoorlijk in de papieren kunnen lopen. Daardoor wordt de verzekering duurder.

Met een Tesla ben je aangewezen op een WA-verzekering

Helemaal bijzonder is de positie van de Tesla. Dat heeft alles te maken met de beveiliging. Het is een gegeven dat verzekeraars hoge eisen stellen aan de beveiliging. Tesla kan daar niet aan voldoen. De veiligheidsmaatregelen die genomen moeten worden gaan namelijk niet samen met het eigen systeem van de Tesla. Dat maakt de keuze voor Tesla rijders wat betreft de verzekering beperkt. Daarom zijn zij vaak aangewezen op een WA-verzekering. Toch iets om rekening mee te houden als je van plan bent om elektrisch te gaan rijden.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo