WA-verzekerringen flink gedaald

WA-verzekering lijkt steeds goedkoper te worden

WA-verzekerringen flink gedaald
WA-premies flink gedaald

Wie de premies van de WA-verzekering, de WA beperkt casco verzekering en de allrisk verzekering van de afgelopen anderhalf jaar naast elkaar legt, die ziet dat de premie behoorlijk is gedaald. Mensen met een WA beperkt casco verzekering betalen liefst 8 procent minder dan anderhalf jaar geleden. De premies voor de WA-verzekering en de allrisk verzekering daalden minder, 2 procent voor beide verzekeringen. Premies van de WA-verzekering omlaag betekent nog niet dat we al minder betalen dan in 2018.

Premies van de WA-verzekering omlaag door minder diefstal

Vooral het feit dat er veel minder auto’s gestolen worden is er de oorzaak van dat de premies gedaald zijn. Gemiddeld genomen werden er 9,3 procent minder auto’s gestolen. Daardoor wordt het risico voor de verzekeraar minder en dat lees je dus af aan de dalende premies.

Effecten van corona nog niet in kaart

Vreemd genoeg is er nog niets te merken van de effecten van corona. Het is een feit dat er het afgelopen half jaar veel minder gereden is. In bepaalde landen betekent dit dat er geld teruggestort wordt. Niet in Nederland vooralsnog, De effecten van het mindere rijden op het aantal ongevallen is nog niet helder in beeld. Die analyse moet in ons land nog gemaakt worden.

Nog steeds meer premie dan in 2018

Toch is er een maar. Die maar zit in het feit dat ondanks de dalingen nog steeds meer betaald wordt als in 2018 het geval was. Vanuit dat licht bezien betalen we dus eigenlijk nog steeds meer dan ruim anderhalf jaar geleden.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo