minder autovernielingen

Minder autovernielingen in 2020

minder autovernielingen

Het aantal autovernielingen is in 2020 gedaald. In totaal werden er 32.515 autovernielingen gemeld. Dat waren er 1855 minder dan in 2019 en dat betekende een daling van 5,4 procent. Wat betreft de autoverzekering geldt alleen dekking bij een allrisk verzekering.

Minder autovernielingen in 2020, Flevoland, Overijssel en Drenthe blijken meest veilig

Den Helder bleek gevaarlijk voor autoliefhebbers. Daar werden in 2020 9,2 per 1000 auto’s vernield. Dat betekende concreet precies 235 auto’s . De meeste autovernielingen vonden plaats in Zuid Holland. Per 1000 auto’s vonden daar 4,8 vernielingen plaats. Noord Holland volgt met 4,7. Het landelijk gemiddelde lag in 2020 op 3,7 per duizend auto’s. De minste autovernielingen vonden het afgelopen jaar plaats in Flevoland, waar gemiddeld 2 vernielingen per 1000 auto’s plaatvinden. Ook Drenthe en Overijssel bleken veilig met 2,7 vernielingen per duizend auto’s.

Is claimen altijd verstandig?

Alleen als je allrisk verzekerd bent, ben je gedekt voor de gevolgen van vernielingen. Het is sterk afhankelijk van de geleden schade of het verstandig is de schade te claimen. Veel verzekeraars halen bij het claimen na vernieling vaak meteen al vijf schadevrije jaren weg. Dat ga je dus meteen merken aan de maandelijkse premie die je moet voldoen. Die zal in dat geval meteen fors hoger zijn.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo