wax

Is het wel of niet aan te raden om je auto in de wax te zetten?

Vraag jij je ook wel eens af of het echt nodig is om je auto in de wax te zetten? Misschien heb je al wel eens een glimmende bolide gezien en jezelf afgevraagd: “Is dat dankzij wax?”. Op deze pagina lees je meer informatie over autowax. De voor- en nadelen worden tegenover elkaar gezet, waardoor je zelf kunt bepalen of het wel of niet bij je past. Aan het einde krijg je nog een handige tip om de beste match qua autoverzekering voor je wagen te vinden.

De magie van autowax

Autowax is niet zomaar een product. Het is de finishing touch die je auto beschermt en laat glanzen als nooit tevoren. De wax vormt een beschermende laag tegen invloeden van buitenaf zoals UV-stralen, regen, vuil en zout. Het resultaat? Een auto die eruitziet alsof hij net de showroom uitrolde, ongeacht zijn leeftijd! Dat wil je toch? Of zit er een addertje onder het gras?

Uit welke soorten wax kun je voor je auto kiezen?

Bij het kiezen van een wax voor je auto kom je twee hoofdsoorten tegen: natuurlijke en synthetische wax. Natuurlijke wax, vaak gemaakt van carnaubawas uit de carnaubapalm, geeft je auto een diepe glans en luxe uitstraling. De duurzaamheid van deze bescherming is vaak korter. Aan de andere kant heb je synthetische wax. Dit chemisch vervaardigde product biedt een langdurige bescherming tegen externe factoren. Wel kan de glans bij deze wax iets minder intens zijn dan bij de natuurlijke variant. Afhankelijk van je voorkeur voor glans of duurzaamheid kun je een keuze maken.

Hoe lang blijft de waxlaag goed?

Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de wax en de omstandigheden waaraan je auto wordt blootgesteld. Over het algemeen blijft natuurlijke wax zo’n 1 tot 2 maanden goed, terwijl synthetische wax makkelijk 3 tot 6 maanden of langer kan meegaan. Het is wel belangrijk om regelmatig te controleren of de waxlaag nog intact is, zeker als je auto vaak buiten staat.

Zelf je auto in de wax zetten of een expert inschakelen?

Voor de doe-het-zelvers onder ons: ja, je kunt zelf je auto in de wax zetten! Met een beetje geduld, de juiste producten en wat YouTube-tutorials kom je een heel eind. Hieronder staan de stappen die je kunt volgen:

1. Zorg dat je auto goed schoon is.
2. Kies de juiste wax voor je auto en wensen.
3. Breng de wax dun en gelijkmatig aan met een applicator.
4. Laat de wax drogen en wrijf het uit met een microvezeldoek.

Klinkt dat als te veel werk? Geen zorgen! Er zijn genoeg professionals die dit klusje graag voor je klaren. Het voordeel van het inschakelen van een expert is dat zij vaak net dat beetje extra aandacht en kennis hebben om je auto perfect te laten glanzen.

De voor- en nadelen van autowax voor je op een rij

Voordat je besluit of wax wel of niet iets is dat bij je past, is het belangrijk om de voor-en nadelen tegenover elkaar af te wegen. Hieronder lees je een aantal voors en tegens onder elkaar terug:

De voordelen

1. Beschermt je auto tegen schadelijke invloeden.
2. Geeft je auto een prachtige glans.
3. Verhoogt mogelijk de waarde van je auto bij verkoop.

De nadelen

1. Het kan tijd kosten (vooral als je het zelf doet).
2. Het moet regelmatig opnieuw worden aangebracht.
3. Sommige waxsoorten kunnen vlekken achterlaten op niet-gelakte kunststofdelen van de auto.

Is het aan te raden om wax op je auto te doen of niet?

Absoluut! Het beschermende en esthetische voordeel van een goede waxbeurt weegt ruimschoots op tegen de tijd en moeite die het je kost. Het maakt niet uit of je kiest voor natuurlijke of synthetische wax. Het belangrijkste is dat je auto beschermd is en glanst als nooit tevoren. Ben je een trotse bezitter van een oude Kever of een spiksplinternieuwe Tesla? Een waxlaag is dé manier om je auto te beschermen en te laten stralen. Dus waar wacht je nog op? Wrijf de wax erop en geniet van je schitterende auto!

Hoe kies je voor de perfecte WA autoverzekering?

Ben je op zoek naar de juiste autoverzekering? Via WAverzekering.nl krijg je helder inzicht in de verschillende mogelijkheden die er zijn. Ga je voor een eenvoudige basisverzekering, een beperkt casco of de meest uitgebreide optie, een volledig casco verzekering? Op onze website vind je ze allemaal. Het grote voordeel is dat je direct de diverse interessante opties naast elkaar kunt leggen en vergelijken. Zo maak je altijd een weloverwogen keuze die past bij jouw situatie en wensen. En betaal je nooit te veel voor je autoverzekering.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo