polijsten krassen auto

Een stralende auto zonder krassen? Kies dan voor het polijsten van krassen op de auto

Als trotse autobezitter herken je het vast wel: je komt terug bij je auto en ziet tot je grote schrik dat er een kras op je geliefde vierwieler zit. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem, namelijk het polijsten van krassen op je auto. Maar hoe zit het met de kosten en je WA autoverzekering? Op deze pagina lees je meer over het polijsten van krassen op je auto en leggen wij je precies uit hoe je je auto weer als nieuw krijgt. Dat is toch wel fijn, zeker als je van plan bent om je auto door te verkopen.

Hoe werkt het polijsten van krassen op de auto?

Het eerste wat je dient te weten is wat het polijsten van krassen op je auto precies inhoudt. Makkelijk gezegd is polijsten een techniek waarbij een dun laagje van de lak van je auto wordt weggeschuurd om zo krassen te verwijderen. Dit gebeurt met behulp van een polijstmiddel en een speciale polijstmachine. Het is een precieze klus die ervaring en deskundigheid vereist om tot de beste resultaten te komen.

Stap voor stap naar een krasvrije auto

Voordat je begint met het polijsten van krassen op de auto, is het belangrijk om de diepte van de kras te beoordelen. Oppervlakkige krassen die alleen de laklaag hebben beschadigd, zijn meestal goed te polijsten. Diepere krassen, die tot in de grondverf of het metaal reiken, kunnen beter door een specialist worden behandeld.

Een ander belangrijk aspect is het reinigen van het oppervlak waar de kras zit, voordat je begint met polijsten. Het gebied rondom de kras moet vrij zijn van vuil en vet om verdere beschadigingen te voorkomen. Na het schoonmaken kan het polijsten beginnen, vaak in meerdere rondes, waarbij je van grof naar fijn polijstmiddel werkt voor het beste eindresultaat.

Je WA autoverzekering en het polijsten van krassen op je auto

Nu je weet hoe het polijsten in zijn werk gaat, vraag jij je wellicht af hoe het zit met de dekking van je WA autoverzekering. De WA verzekering dekt schade die je met je auto aan anderen veroorzaakt. Helaas valt het herstellen van krassen op je eigen auto hier niet onder. Maar wees niet getreurd, want als je een allrisk autoverzekering hebt, is de kans groot dat je wel een vergoeding krijgt voor het polijsten van de krassen op je auto. Check dus goed je polisvoorwaarden of neem contact op met je verzekeraar om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Voorkom een hoge premie

Hoewel het fijn is dat je via je allrisk verzekering aanspraak kunt maken op een vergoeding voor het polijsten van krassen op je auto, kan het claimen van dergelijke schades leiden tot een hogere premie in de toekomst. Het is daarom belangrijk om eerst goed te overwegen of je een claim indient of dat je de kosten voor het polijsten uit eigen zak betaald.

Tips voor het zelfstandig polijsten van krassen

Op het moment dat je besluit zelf aan de slag te gaan met het polijsten van krassen op je auto, lees je hieronder een aantal bruikbare tips terug:

– Kies voor kwaliteit: Gebruik polijstmiddel en gereedschap van goede kwaliteit voor het beste resultaat.
– Wees geduldig: Polijsten is een klusje dat tijd en aandacht vereist. Neem dus de tijd om je auto krasvrij te maken.
– Bescherm je auto: Na het polijsten is het verstandig om je auto te beschermen met een goede laag autowax, om zo nieuwe krassen te voorkomen.

Het is tijd voor het polijsten van krassen op de auto!

Krassen op je auto zijn niet alleen een doorn in het oog, maar kunnen ook de waarde van je auto verminderen. Gelukkig is er een oplossing voor, zoals je op deze pagina hebt kunnen lezen. Hoewel het polijsten van krassen niet gedekt wordt door je WA autoverzekering, zijn er bij een allrisk verzekering vaak wel mogelijkheden. En mocht je besluiten zelf aan de slag te gaan, dan helpen onze tips je op weg naar een stralende, krasvrije auto. Trek in dat geval je oude werkkleding aan en tover je auto om tot een glanzende bolide waar je weer trots op kunt zijn!

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo