premieverhoging door technischer snufjes

Autoverzekering gaat omhoog door technische snufjes

premieverhoging door technischer snufjes

De autoverzekering gaat omhoog door technische snufjes. Mooiste voorbeeld is wel de bumper. Was die twintig jaar geleden stuk, dan verving je de bumper en was je klaar. Nu echter is de bumper verbonden met de motorkap en allerlei sensoren in de auto. Het maakt de autoverzekering voor iedereen behoorlijk duurder.

Autoverzekering gaat omhoog door technische snufjes, ook al ben je er zelf wars van

De autoverzekering gaat omhoog door technische snufjes dus, ook al ben je er zelf wars van. De schadelast van auto’s neemt met de technische snufjes behoorlijk toe. Zeker ook de opkomst van de elektrisch aangedreven auto heeft er ook voor gezorgd dat de WA verzekering duurder werd. Heb je schade aan een dergelijke auto, dan gaat dat gepaard met hoge kosten. Die betaalt de verzekering wel, maar het geld zal wel weer ergens vandaan moeten komen.

In 2019 het hoogst met 11,4 procent

Precies om die reden stijgt de premie van de autoverzekering nog steeds behoorlijk. En dat voor iedereen die verzekerd is. De technologie in een auto is bovendien vrijwel altijd aan elkaar gekoppeld. Daardoor moet bij schade vaak heel het systeem vervangen worden als er sprake is van schade. De nieuwe manier van bouwen maakt het wat betreft de verzekering ook al niet echt beter, de bumper is zoals aangehaald exemplarisch wat dat betreft. Dat verklaart dus de premieverhogingen van de verzekering van de auto. In 2019 steeg de autoverzekering overigens het meest met 11,4 procent.

Daarom kiest Nederland voor ons
  • Vergelijk eenvoudig en snel de goedkoopste WA autoverzekering
  • Direct en eenvoudig aanvragen = tot €250,- besparen
  • 100% Gratis service: geen advies- of andere kosten
Aanbevolen door experts
De WA verzekering auto is de minst uitgebreide autoverzekering en dus ook de goedkoopste optie.Consumentenbond logo